Când vezi în mod constant yoghini flexibili pe Instagram sau Tiktok și simți că până și prietenii tăi sunt atât de devotați încât nici măcar nu-ți poți imagina să ții pasul, poate fi destul de intimidant să te înscrii la primul curs de yoga – sau să mergi la al doilea! În articolul următorul, îți povestim câte ceva despre yoga și miturile din jurul ei. 


Mitul 1: Trebuie să fii flexibil pentru a face yoga

Probabil ai mai auzit-o – a spune că nu ești suficient de flexibil pentru yoga este ca și cum ai spune că ești prea murdar pentru a face baie. Flexibilitatea este un produs secundar al cursurilor de yoga și nu o cerință. Dintr-o perspectivă pur fizică, yoga înseamnă construirea unei relații cu corpul tău. Este vorba despre dezvoltarea conștientizării fizice, deblocarea potențialului vast al mușchilor tăi, îmbunătățirea posturii și, în cele din urmă, este despre a te face mai confortabil în viața ta de zi cu zi. Fiecare corp este diferit. Tot ce contează este cum te simți. Așa că uită de fricile de flexibilitate și concentrează-te pe construirea unei relații cu corpul tău.


Mitul 2: Yoga în viața reală nu arată ca pe Instagram

Oh, cât de mult ne place să vedem acele poze perfecte pe Instagram. Ele sunt pur și simplu o mărturie a potențialului nostru incredibil ca ființe umane - cu angajament și disciplină, și să nu uităm de abilitățile naturale care îi face pe oameni capabili de lucruri uimitoare. Standurile sunt una dintre ele pentru unii oameni. Pentru alții, este un miracol absolut faptul că practica regulată poate scăpa de durerile cronice de spate.

Pozițiile complexe, au o serie de beneficii - drenarea lichidului din plămâni, îmbunătățirea forței și mobilității umerilor, energizarea minții și creșterea încrederii. Fii inspirat de ceilalți din jurul tău, dar rămâi fidel motivelor pentru care TU ai început să practici yoga în primul rând.


Mitul 3: Toată lumea se uită la corpul tău și te judecă

Odată cu explozia yoga ca tendință de sănătate, este sigur să spunem că majoritatea oamenilor au o părere când vine vorba de yoga, de la unde să exersezi și cum să exersezi, la ce să poarte sau chiar cum să arate.


Adevărul este că majoritatea oamenilor care vin la un curs de yoga sunt la fel ca tine: încearcă să scape de haosul vieții de zi cu zi, caută sănătate și bunăstare, poate că doresc să întâlnească niște oameni cu gânduri asemănătoare. Studioul de yoga este unul dintre puținele locuri în care poți merge pentru a scăpa de toate acestea și pentru a găsi o comunitate de prieteni care să te susțină. 


Mitul 4: Nu vei avea același antrenament ca la sala de sport

Yoga va lucra mușchii pe care nu știai că-i ai. În loc să ridici greutăți, îți ridici propria greutate corporală, antrenând toți mușchii și oferind beneficii semnificative sănătății și fitness-ului. Yoga lucrează pentru a construi puterea în mușchi prin mișcarea dinamică a corpului ceea ce îți permite să accesezi întregul potențial al corpului. Asta este adevărata putere! 


Mitul 5: Yoga este doar pentru femei

Știu că s-ar putea să simți că yoga nu este un gen de antrenament potrivit pentru baieți. Dar iată problema: toți cei care fac yoga devin mai puternici fizic și mental, mai încrezători și mai deschiși la minte. So, get your toes on the mat and enjoy!